Een leerprobleem is een verzamelbegrip voor verschillende beperkingen die het leren kunnen beïnvloeden. Meer dan 15% van de kinderen krijgt vroeg of laat te maken met leerproblemen.

  • Gaat uw kind niet meer met plezier naar school?
  • Heeft het problemen met lezen, schrijven of rekenen?
  • Heeft u het idee dat uw kind veel meer kan dan er uit komt?
  • Reageert uw kind zijn frustraties van school thuis af?
  • Presteert uw kind veel minder goed dan een tijdje terug?
  • Verveelt uw kind zich op school?

Al deze voorbeelden zouden kunnen wijzen op leerproblemen. Aan leerproblemen kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen. Zo kan het kind beschikken over onvoldoende basisvaardigheden op één of meer (vak)gebieden en soms heeft het kind te maken met een leerstoornis, zoals dyslexie of dyscalculie.

Vaak zit een kind met leerproblemen zichzelf in de weg. Dat merkt u als ouder(s) of verzorger(s) als uw kind thuis komt uit school. Vaak komen de spanningen van de schooldag er dan uit. Wellicht merkt u een gedragsverandering op: uw kind is stiller en wil weinig vertellen, of is juist boos en sneller gefrustreerd.  

Soms kunnen leerproblemen gepaard gaan met slaapproblemen of problemen in de sociaal- emotionele ontwikkeling. Wanneer uw kind niet goed in zijn of haar vel zit kan dit de leerprestaties beïnvloeden. Het is vaak een vicieuze cirkel die doorbroken moet worden. Belangrijk is om te achterhalen waar de oorzaak ligt. Waarom gaat het niet goed op school? Waarom komt uw kind niet tot leren? 

Wanneer u met deze vragen zit, komen wij graag met u in contact. Samen met u en uw kind gaan we graag aan de slag! Samen zorgen we dat uw kind weer met een fijn gevoel naar school gaat, leert omgaan met zijn of haar problematiek en vol vertrouwen weer aan de slag gaat. Want leren… dat doe je een heel leven lang!

×

Welkom!

Klik op ons logo hieronder en stel je vraag.

× Hoe kan ik je helpen?